Jarní minestrone

Z Itálie pochází i slavná zeleninová polévka, jejíž příprava se trochu liší region od regionu. V téhle bylo zeleniny méně, ale zato v ní plavaly dobré smažené kuřecí knedlíčky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kristýna Pinková

Jarní minestrone
Jarní minestrone

Suroviny

1,5 lkuřecí vývar
2kuřecí prsa
50 gparmezán
1vejce
petrželka
2 stroužkyčesneku
2 lžícestrouhanky
olej na smažení
100 gfazolek
100 ghrášku
50 gkapusty
50 gvařených nudlí
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Vývar přivedeme opět k varu, přidáme fazolky, kapustu, hrášek, knedlíčky, a nakonec nudle.
  2. Knedlíčky: Kuřecí prsa dáme do mixéru společně s parmazánem, vejcem, česnekem, petrželkou. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme strouhanku, zamícháme. Tvoříme knedlíčky, které usmažíme a vložíme do polévky.
Reklama
Reklama