Jarní salát s kuřecím masem a opečenou bagetkou

První chod připadal hostům dost obyčejný a také trochu odfláknutý.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Adriána Gažová

Jarní salát s kuřecím masem a opečenou bagetkou
Jarní salát s kuřecím masem a opečenou bagetkou

Suroviny

směs listových salátů
cherry rajčátka
3větší kuřecí prsa
barevná paprika (kapie)
2citróny
cukr
pepř
italské koření
kuřecí marináda
olivový olej
olej
Reklama

Postup

  1. Směs salátů omyjeme a necháme okapat nebo odstředíme. Pak salát natrháme do hluboké mísy, aby se dobře dal promíchat. Zbylou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme do mísy. Půl citrónu si vymačkáme, polijeme tím salát a zeleninu. Přidáme dle chuti sůl, pepř, cukr, olivový olej, a italské koření, vše důkladně promícháme.
  2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na střední kousky, které promícháme v libovolné marinádě. Před podáváním osmahneme na pánvi a podlijeme troškou vody a necháme doměkka podusit. Hotové kuře vložíme na talíř nebo do misky, kde máme nandaný hotový salát.
  3. Na olivovém oleji opečeme kousky baget, které servírujeme s hotovým salátem.
Reklama
Reklama