Jarní vietnamské závitky, japonská a thajská omáčka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Josef Greiner

Jarní vietnamské závitky, japonská a thajská omáčka
Jarní vietnamské závitky, japonská a thajská omáčka

reklama

Suroviny

10 plátkůrýžového papíru na jarní závitky
250 gmletého masa
3 lžíceústřicové omáčky
100 gprůsvitných nudlí
100 gčínského zelí
50 gmrkve
2 stroužkyčesneku
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
6 lžicsójové omáčky
1 lžícerybí omáčky
Japonská omáčka
50 mlsójová omáčka
1 lžícerybí omáčka
1 lžícecukru
100 mlpřevařené vody
nastrouhaný zázvor
malá chilli paprička

Postup

  1. Rýžové placky namáčíme těsně před plněním. Nudle namočíme na 10 minut do vlažné vody, necháme je okapat a nakrájíme na 4–5 cm dlouhé kusy. Zelí a mrkev omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek nakrájíme najemno a lehce osmahněme na oleji. Přimícháme mleté maso a dobře osmahneme. Vmícháme zelí, mrkev a nudle. Okořeníme ústřicovou omáčkou, cukrem a smažíme tři minuty. Nakonec přidáme sójové klíčky a směs necháme vychladnout.
  2. Do každého plátku rýžové placky dáme dvě lžíce masové směsi, delší strany přehneme a zatočíme do závitků. Spoje potřeme bílkem, slepíme a stiskneme. Jarní závitky osmahneme na oleji dohněda.
  3. Japonská omáčka: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme alespoň 20 minut proležet a spojit. Podáváme v malých miskách k závitkům.

reklama