Jarní závitek

Vzhledem k tomu, že Radek dal do svých závitků mletý bůček, byly pěkně šťavnaté.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Radomil Trtílek

Jarní závitek
Jarní závitek

Suroviny

250 gmletého vepřového masa
mrkev
celer
cibule
1 lžícesolamilu
50 grýžových nudlí, uvařených
sójová omáčka
rýžový papír
1vejce
olej
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Nejprve si umeleme maso a přidáme nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme dle chuti, přidáme vejce a lžičku solamylu.
  2. Rýžové nudle zalijeme v misce vřelou vodou, necháme asi pět minut odstát a scedíme pod studenou vodou. Vše promícháme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme odpočinout asi 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě.
  3. Mezitím si vezmeme rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme. Rozpálíme si pánev s vyšší vrstvou oleje a závitky osmažíme z každé strany cca šest minut - hotové poznáme dle barvy zlatavé až jemně nahnědlé.
Reklama
Reklama