Jaroslav Sapík

Jaroslav Sapík je považován za legendu české kuchyně.
Vstoupit do diskuse- 8 názorů
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Motto Jaroslava Sapíka je: Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři. Pochází z rodiny, která se kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století. Sám se snaží propagovat českou kuchyni, přináší na stůl staré rodinné recepty a ukazuje krásy české kuchyně. To dělal i na obrazovkách televize Prima, kde byl hlavním aktérem pořadu Česko na talíři.

Jaroslav Sapík se vyučil v hotelu Ambassador, zkušenosti sbíral později také v zahraničí. Řadu let spolupracuje s Pražským hradem, kde pomáhá zajišťovat stravování při významných událostech. Připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže. V roce 1992 otevřel kousek za Prahou v malé vesničce Klokočná rodinnou restauraci a penzion U Sapíků. Jaroslav Sapík je zarytým obhájcem české kuchyně, o které tvrdí, že je nutné ji vrátit do té pozice, kterou zastávala ještě na počátku minulého století, kdy s úspěchem soutěžila s Vídní i Budapeští a držela krok s Paříží.

Vstoupit do diskuse- 8 názorů

reklama