Játrová paštika s hruškami a domácí bagetkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Aneta Grygarová

Játrová paštika s hruškami a domácí bagetkou
Játrová paštika s hruškami a domácí bagetkou

reklama

Suroviny

500 gkuřecích jater
smetana ke šlehání
provensálské koření
1cibule
máslo
2hrušky
2 PLcukru
sůl
pepř
Domácí bagetky:
500 ghladké mouky
300 mlvlažné vody
1droždí
1 PLsoli
chia semínka
1 MLcukru
1 MLocta
1vejce

Postup

  1. Na pánvi osmažíme cibuli (ne dozlatova), přidáme pokrájená játra, smažíme, dokud nezměknou – cca 10 minut. Posléze přidáme česnek, provensálské koření a máslo. Sundáme z plotny a odstavíme bokem. Přemístíme do velké mísy, přidáme sůl a smetanu. Vše důkladně rozmixujeme. Stranou si v hrnci s troškou vody a cukru provaříme nakrájené hrušky. Jakmile se vyvaří voda, přidáme hrušky buď rovnou do paštiky, nebo navrstvíme paštiku do misek a hrušky naskládáme navrch a zalejeme rozpuštěným máslem. Necháme ztuhnout v ledničce.
  2. Domácí bagetky: Vodu nalejeme do misky, přidáme ocet, cukr, sůl a droždí, počkáme, až vzejde kvásek. V míse si smícháme mouku, chia semínka a vejce. Až kvásek vzejde, vylijeme ho do mísy s moukou, vypracujeme těsto, které zaprášíme moukou, a necháme hodinu kynout. Po vykynutí tvarujeme do pletýnky, které potřeme vejcem, posypeme semínky a pečeme v troubě na 170 °C cca 20 minut.

reklama