Jeden ze soutěžících je z erotické branže!

Prostřeno! se na týden usídlí v Ústeckém kraji, kde je život občas docela krušný.
Prostřeno! všichni XVII (20)
Prostřeno! všichni XVII (20)
archiv TV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kolektiv je převážně ženský, čtyři mladé dámy u stolu doplní jediný muž s bulharsko-tureckými kořeny. Julian balkánskou kuchyni zařadil i do svého menu. Je to hodně zajímavá sestava, nejstarší soutěžící Lence je teprve třicet let. Úkol týdne by mohl tentokrát příjemně obohatit jídelníčky. Severočeši mají připravit nějaký originální salát – ten se dá vždy zařadit do menu a jídlu dodá cenné vitaminy, svěžest a navnadí strávníky na další chod. Největší radost z takového zadání má Julian i Lenka, protože ti už salát ve svém menu mají a žádný další připravovat nemíní.

Prostřeno! XVII (96) - upoutávka
Prostřeno! XVII (96) - upoutávka

O to více se může Julian věnovat všetečným dotazům přítomných žen na své profesní zaměření, spojené s erotickým byznysem. Tolerantní dámy se dokonce dočkají mužského striptýzu. Jaký bude? Vzrušující, nebo spíš legrační? „Profesionála jsem vám neobjednal“, „To jsme poznaly!“ bude hláška týdne, která rozveselí nejen holky, ale určitě i diváky. Soupeři si toho tentokrát moc nedarují, mají mlsné i ostré jazýčky, jak moc budou taktizovat? Kdo to na Ústecku ke své nefalšované radosti celé vyhraje? Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte další premiérové Prostřeno! a hlasujte!


 

Pondělí: Vdaná maminka Michaela (28) nevaří doma, hosty nezouvá a splete si avokáda s mangem

Michaela Nastoupilová
Michaela Nastoupilová
archiv TV Prima

První hostitelka je z Mostu a nebude vařit u sebe doma, protože se s manželem a šestiletou dcerkou nedávno přestěhovali do bytu po rodičích, kde mají dědeček s babičkou ještě spoustu věcí. To by nebylo příjemné ani pohodlné, tak se rozhodla prostírat v bytě u kamaráda. To je ale naopak spíš byt holobyt a soupeři poznají, že Michaela nevaří doma. A čeho ještě si u ní všimnou? Její muž se jim zdá na fotkách nějaký povědomý. A je to tak, Michaelin manžel už v Prostřeno! vařil. Bude mít kvůli tomu první hostitelka nějakou výhodu? Nebude to jejím soupeřům vadit? Jaký soutěžní jídelníček si kavárnice Míša zvolila? Celkem jednoduchý a moderní.

Nevšední jsou první jednohubky z cukety, které obsahují tři druhy pomazánek. Jedna měla být, pravda, z avokáda, ale to Míša nezná, tak si místo avokáda koupila mango, to totiž také nezná. Nakonec mango zařadila nejen do svého předkrmu, ale i do úkolu týdne, což by měl být nějaký originální salátek. A tenhle originální byl. Michaela ho servíruje ke svému hlavnímu chodu, což jsou dva druhy burgerů v domácích houskách. První obloha je trhané vepřové z panenky, podruhé je náplň tradičnější – hovězí karbanátky, bohužel prý dost tuhé i nedochucené. Nasládlá hrášková polévka hostům chutná, ale hostitelka si špatně odměřila množství tekutiny a na ni už skoro žádný hráškový krém, který mohl být o něco teplejší, nezbyl. Po poznávací zábavě následuje grilovaný ananas s kupovanou zmrzlinou, která na talířku taje jako jarní sníh. Bude největší taktičkou Bára, která odmítla pomazánky s tuňákem? Nebo Julian, který naopak všechno chválí, ale bůhvíjak bude bodovat…


 

Úterý: Temperamentní hostitelka, mladá svobodná maminka Sára (22), se do toho pustí s plnou parádou!

Sára Daniová
Sára Daniová
archiv TV Prima

Druhá hostitelka Sára je sympatická a působí veselým a otevřeným dojmem, i když při vzpomínce na svého dědečka se hned rozpláče. Svobodná maminka tříletého syna má vynikající vztahy se svou rodinou, s maminkou a babičkou drží hodně při sobě a vzájemně si pomáhají. Sára také určitě něco odkoukala doma v kuchyni, protože své menu zvládne se ctí a nikdo od ní neodejde hladový. Nepodcení ani zábavu, vymyslí si znalostní hru o hledání pokladu, která má i vtipnou pointu.

Sářin předkrm – slaninovo-ananasová kolečka s mozzarellou – kombinuje slané i sladké chutě, je zajímavý a tak akorát sytý. Kuřecí vývar s knedlíčky a nudlemi je díky bujonové kostce docela slaný, někomu vadí, že nudle v polévce nejsou domácí a bohužel v ní zůstala kost, ale knedlíčky jsou prý moc dobré a chutnají i Báře, která normálně vnitřnosti nepozře. Hosté trochu tápou nad hlavním chodem, což je živáňská se šťouchanými bramborami, to by se v bývalém Československu stát nemohlo, tehdy všichni oblíbenou slovenskou pochoutku ještě znali. Zde půjde o ražniči na špejli s pikantní a dochucenou šťávou z vypečeného masa. A báječně dopadnou i poslední „macecha řezy“, přestože s názvem sladké tečky má docela potíže nejen hostitelka, ale i Julian.


 

Středa: Laborantka Barbora (20) vsadí na italské menu, kde je všechno domácí. Hosty ale její v potu tváře připravená večeře nezaujme…

Barbora Valešová
Barbora Valešová
archiv TV Prima

Benjamínek týdne Barbora pracuje jako laborantka v papírnách ve Štětí a žije s přítelem v útulném bytečku. Vtipná a přímá Barča by si moc ráda pořídila pejska, ale její přítel si to nepřeje, tak si koupila alespoň látkového Azora, který bude mladou hostitelku v jejím kulinářsko-hostitelském snažení provázet. Barbora si vybrala italsko-francouzské menu a téměř všechno je domácí. Tomatový salát s fetou je na domácí bruschettě, která jí dala hodně práce, a na výsledek je hostitelka pyšná. Polévka bude již podruhé opět hrášková, logicky se tudíž nabízí možnost srovnání s pondělním krémem u Míši. Bára do polévky přidala vlastní poctivý kuřecí bujon, ale zdá se, že to nikdo neocení; hosté spíš kritizují, že krém s krutony a osmaženou slaninou není dost jemný, přepasírovaný. Ve středu se vůbec hodně kritizuje, nejvíce poznámek má asi Lenka, která pak ale neumí svůj názor obhájit. To Julian na to jde z jiného konce. Pochválí hostitelce i hlavní chod, což jsou gnocchi s vepřovou panenkou a smetanovou omáčkou z červené cibule a hořčice, přestože noky z bramborového těsta se při výrobě úplně nepovedly. Slepily se, Bára je musela znovu uválet, ty první se v hrnci až rozvařily, zato poslední várka zůstala ještě syrová. Škoda… Kromě delšího čekání na jídlo ani vepřová panenka nedopadla stoprocentně, větší kusy masa byly tuhé. Ale sladkou tečku ocení nakonec všichni, a to se Bára bála, že svůj crème brûlée přesladila. A sladce bonbonová bude i zábava se špejlemi a marshmallow…


 

Čtvrtek: Bulhar Julian (25) natáčel filmy pro dospělé, holkám uvaří bulharskou večeři a přivede striptéra

Julian Košík
Julian Košík
archiv TV Prima

Jediný muž u stolu spoléhá na celkem sofistikovanou taktiku. Jídlo chválí, všechno sní a doufá, že soupeřky mu to vrátí při bodování. Sám ale boduje dost nízko… Julian a holky se občas vzájemně testují. Dámy třeba zajímá, jestli má hostitel raději vyvinutější ženy, jeho zase, kdo má cholerického partnera a zda přítomné kolegyně upřednostňují spíš dominantní, nebo submisivní partnery. Julian zaujme svým bulharsko-tureckým původem a také svou profesí – pracuje v erotické branži a dostal se k tomu za docela pohnutých okolností. Zároveň překvapí, že takový mladík je už také tatínkem. Julian má velká kuchařská předsevzetí a plány, představí bulharské speciality, doma prý vaří hlavně on.

„Lutenice na toustu“ je určitou balkánskou obměnou italské bruschetty, jen zeleniny přišlo do předkrmu mnohem více. Při přípravě fazolové polévky ujela kuchaři ruka s chilli, tahle rychlá fazolačka holky pěkně protáhne. Peprná polévka, při které se vedou peprné řeči, ženy celkem pobaví. Bulharský mix by byl asi mnohem lepší na ohni, jídlo, které kombinuje opečené maso a čevabčiči, doprovodí smažené hranolky. Na salát se hostitel vykašle, prý ho má už v menu, překvapí nepečenou sladkou tečkou, kde máslem nešetřil, hlavně ale šokuje svou zábavou: pozve si kamaráda, aby předvedl striptýz. Komu si sedne striptér na klín? Je to vzrušující, trapné, nebo prostě jen směšné? Nejspíš to poslední, protože tohle bude dost amatérský výkon. A do půl těla obnažený se svým tetováním pochlubí i hostitel.


 

Pátek: Je nezaměstnaná maminka Lenka (30) taktička, jak si o ní myslí Bára? Ne, ona je prostě taková: labilní a trochu jiná…

Lenka Plucnarová
Lenka Plucnarová
archiv TV Prima

Lenka vystudovala ekologii na vysoké škole a je maminkou tříleté dcery. S partnerem rekonstruují venkovský domek, kde s nimi bydlí ještě dvě holčičky z mužova předchozího svazku. Poslední hostitelka je pro soupeře spíš taková záhada: kritizuje, ale nechce svůj názor obhájit nebo vyargumentovat, ostatní ji proto považují za úhybnou taktičku. Na Lenku si po včerejšku brousí zuby Julian, který slibuje, že v pátek bude „zlý, hnusný a ošklivý“! Jenže… Lenka své zvláštní chování částečně vysvětlí. Když prý v minulosti psala svou bakalářskou práci, zhroutila se a skončila na psychiatrii. Od té doby je labilnější, než bývá běžné. Součástí její terapie byla i výroba šperků a to jí zůstalo. Ráda tvoří a výrobě domácích šperků z korálků se věnuje dál. A umožní i návštěvě, aby si to mohla zkusit. Vedou se u toho řeči jako kdysi u draní peří, jen při tom není žádná pohoda. Lenku rozhodí nejen otázky soupeřů, ale i to, že ne všechna jídla jí hosté pochválí.

Předkrm se salátkem a šneci z listového těsta připadají soupeřům obyčejné i nedochucené, rajská polévka je až moc sladká. Ta ale kupodivu chutná Míše, která rajčata normálně nejí. Hlavní chod, ač vypadal slibně, je spíš zklamáním. To platí hlavně pro přílohu, brambory plněné pomazánkovým pažitkovým máslem spolustolovníkům moc nejedou a prý se ke steaku s pepřovou omáčkou ani nehodí. A nejvíce daly Lence zabrat její čokoládové řezy. O těsto se pokoušela metodou pokus omyl nadvakrát a i dál musela mocně improvizovat, protože jí došly suroviny uvedené v receptu. U stolu je pak ve finále takové dusno, že uplakaná hostitelka si musí vyjít ven na cigaretu, aby se trochu zklidnila. A to se hostům nelíbí, Báře je z toho taky do pláče… Jak dopadne poslední večeře? Vyplatí se Julianovi jeho taktika? Kdo to v Ústeckém kraji celé vyhraje a bude se pak radovat jako malé dítě?

Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17.50 na Primě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
7