Jehněčí kolínko se šťouchanými bramborami s česnekem

Hlavní chod se hostitelce povedl, vypadal skoro jako z restaurace Zdeňka Pohlreicha.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jitka Breuerová

Jehněčí kolínko se šťouchanými bramborami s česnekem
Jehněčí kolínko se šťouchanými bramborami s česnekem

Suroviny

kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
rajský protlak
divoké koření
červené víno
5 ksjehněčí kolínko
brambory
česnek
máslo
petrželka
cibule
hladká mouka
sůl
pepř
cukr
Reklama

Postup

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme, orestujeme na másle nebo na oleji, přidáme rajský protlak, divoké koření, zalijeme červeným vínem, přidáme kolínko a vaříme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec zahustíme jíškou. Brambory uvaříme v osolené vodě. Poté je rozšťoucháme, přidáme česnek a máslo.

Reklama
Reklama