Jelení hřbet s dýňovým pyré, brusinkami a růžičkovou kapustou

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Adam Tišer

Jelení hřbet s dýňovým pyré, brusinkami a růžičkovou kapustou
Jelení hřbet s dýňovým pyré, brusinkami a růžičkovou kapustou

reklama

Suroviny

800 gjeleního hřbetu
1dýně Hokaidó
50 goleje
50 gmásla
300 grůžičkové kapusty
1hlavička česneku
100 gbrusinek
1citron
50 mlčerveného vína
sůl
pepř
jalovec
rozmarýn
100 mlzeleninového vývaru (předem připraveného)
100 gomáčkového základu demi glace (předem připravenyého)

Postup

Jelení hřbet zprudka opečeme na pánvi, necháme dozrát v holdomatu při 62 °C. Dýni pečeme 20 minut v konvektomatu. Brusinky prosladíme a necháme odležet 24 hodin (předem připravené). Upečenou dýni rozmixujeme s máslem a zeleninovým vývarem, dochutíme solí a pepřem. Jelení hřbet poté dopečeme v konvektomatu na 195 °C po dobu dvou minut. Dokončíme na pánvi s máslem, česnekem a bylinkami. Podáváme s opečenými kapustičkami a brusinkami.

reklama