Jemný bramborový krém s parmazánovým chipsem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Linda Štěpničková

Jemný bramborový krém s parmazánovým chipsem
Jemný bramborový krém s parmazánovým chipsem

reklama

Suroviny

1,2 lzeleninového vývaru
5mrkví
1/2celeru
1větší petržel
1cibule
bobkový list
nové koření
řepkový olej
1 kgbrambor, nakrájených na kostičky
0,12 g šafránu
šťáva ze 1/4 citronu
200 mlrostlinné smetany
200 gparmazánu
máslo
bílý pepř
sůl

Postup

Na másle a oleji opékáme brambory cca 10 minut, přidáme šafrán, promícháme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme, přidáme smetanu a šťávu z citronu. Parmazán najemno nastrouháme. Na suché pánvi sýrem posypeme celou pánev tak, aby zůstaly drobné mezery. Až sýr pustí vodu a začne se spojovat do pevnější konzistence, opatrně zvedneme okraj a sloupneme placku. Nalámeme na chipsy a ozdobíme jimi polévku.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!