Jemný bramborový krém s parmazánovým chipsem
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
1,2 l | zeleninového vývaru |
5 | mrkví |
1/2 | celeru |
1 | větší petržel |
1 | cibule |
bobkový list | |
nové koření | |
řepkový olej | |
1 kg | brambor, nakrájených na kostičky |
0,12 g | šafránu |
šťáva ze 1/4 citronu | |
200 ml | rostlinné smetany |
200 g | parmazánu |
máslo | |
bílý pepř | |
sůl |
Postup
Na másle a oleji opékáme brambory cca 10 minut, přidáme šafrán, promícháme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme, přidáme smetanu a šťávu z citronu. Parmazán najemno nastrouháme. Na suché pánvi sýrem posypeme celou pánev tak, aby zůstaly drobné mezery. Až sýr pustí vodu a začne se spojovat do pevnější konzistence, opatrně zvedneme okraj a sloupneme placku. Nalámeme na chipsy a ozdobíme jimi polévku.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací