Juha od rajčice
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
500 g | čerstvých nebo konzervovaných rajčat |
2 | střední cibule |
2 PL | másla |
750 ml | vody |
3 | bobkové listy |
cukr | |
1 ML | vegety |
1 ML | bazalky |
1 ML | oregana |
1 PL | hladké mouky |
kelímek zakysané smetany | |
lístky bazalky na ozdobení | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Čerstvá rajčata zbavíme slupky a nakrájíme na kousky, pokud použijeme konzervovaná, pouze pokrájíme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, koření, sůl a pepř, dusíme doměkka přibližně 15 minut. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme, přilejeme vodu a odstavíme z plotny.
- V druhé nádobě si připravíme máslovou jíšku, za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky, přiléváme asi 100 ml studené vody. Jíšku přimícháme do polévky a za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle chuti přisladíme. Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací