Juha od rajčice

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Renáta Hasanová

Juha od rajčice
Juha od rajčice

reklama

Suroviny

500 gčerstvých nebo konzervovaných rajčat
2střední cibule
2 PLmásla
750 mlvody
3bobkové listy
cukr
1 MLvegety
1 MLbazalky
1 MLoregana
1 PLhladké mouky
kelímek zakysané smetany
lístky bazalky na ozdobení
sůl
pepř

Postup

  1. Čerstvá rajčata zbavíme slupky a nakrájíme na kousky, pokud použijeme konzervovaná, pouze pokrájíme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, koření, sůl a pepř, dusíme doměkka přibližně 15 minut. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme, přilejeme vodu a odstavíme z plotny.
  2. V druhé nádobě si připravíme máslovou jíšku, za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky, přiléváme asi 100 ml studené vody. Jíšku přimícháme do polévky a za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle chuti přisladíme. Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!