Kachní foie gras s karamelizovanými jablky a domácí brioškou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Zuzana Knopfová

Kachní foie gras s karamelizovanými jablky a domácí brioškou
Kachní foie gras s karamelizovanými jablky a domácí brioškou

reklama

Suroviny

400 gkachních jater
2kyselejší jablka
trochu cukru
100 gmásla
sůl
pepř
Domácí briošky:
250 ghladké mouky
80 gpolohrubé mouky
4vejce
8 gsoli
35 gcukru krupice
8 gsuchého droždí
259 gmásla pokojové teploty
35 mlteplé vody

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr, necháme za stálého míchání trochu zezlátnout, přidáme na měsíčky oloupaná a jádřinců zbavená jablíčka, zakápneme šťávou z limetky. Podusíme cca 8–10 minut. Do směsi přidáme kachní játra nakrájená na dané porce a krátce opečeme z obou stran – cca 3–4 minuty.
  2. Domácí briošky: Nejprve v mixéru zahněteme mouku a vejce, přidáme droždí, vodu, máslo a hněteme půl hodiny. Necháme těsto kynout na teplém místě jednu hodinu. Potom vytvarujeme na plech malé bochánky, přikryjeme utěrkou – a necháme dokynout cca 30 minut. Potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C 15 minut.

reklama