Kachní játra na karamelizovaném jablku

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Marie Ferenčíková

Kachní játra na karamelizovaném jablku
Kachní játra na karamelizovaném jablku

Suroviny

1-2 baleníkachních jater
2-3kyselá jablka
1-2 PLtřtinového cukru
voda dle uvážení
1 PLhladké mouky
toustový chléb
sůl
pepř

reklama

Postup

Do pánve nasypeme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky, tak aby byla vidět hvězdička, a podusíme. Na talíř nasypeme trochu hladké mouky, osolíme, opepříme a promícháme. Ve směsi obalíme játra, která následně orestujeme na rozpálené pánvi. Jablka nandáme na talíř, ozdobíme petrželkou a přidáme orestovaná játra. Posolíme a podáváme s opečeným toustovým chlebem.

reklama