Kachní paštika s domácím chlebem

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Patricie Vaculovičová

Kachní paštika s domácím chlebem
Kachní paštika s domácím chlebem

reklama

Suroviny

Paštika:
400 gkachních jater
200 gmásla
1 kscibule
1 stroužekčesneku
tymián
mandle
brusinky
50 mlbrandy/rumu/vodky
sůl
pepř
Domácí chléb:
1,5 hrnkuhladké mouky
1,5 hrnkušpaldové mouky
2 lžičkysušených kvasnic
2 lžičkysoli
1 lžičkadrceného kmínu
1-1,5 hrnkuvody
osmažená cibule

Postup

  1. Paštika: Do hrnce dáme 50 g másla, poté přidáme cibuli a česnek. Po necelé minutě přidáme játra, tymián a rozmarýn. Játra ze všech stran opečeme a následně podlijeme brandy (nebo také rumem či vodkou) a dusíme asi 5 minut. Poté obsah rozmixujeme mixérem a přidáme 100 g změklého másla. Paštiku přendáme do misky a můžeme ji dochutit solí, brusinkami či mandlemi. Celý obsah zalijeme zbylým máslem a dáme chladit do lednice.
  2. Domácí chléb: Všechny suroviny zapracujeme a necháme chléb odpočívat 8–12 hodin. Pečeme na 230 ˚C půl hodiny přikryté alobalem, čtvrt hodiny bez alobalu. Nakonec posypeme semínky a kmínem.

reklama