Kachní prsa, červené zelí, karlovarský a bramborový knedlík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jiří Cinádr

Kachní prsa, červené zelí, karlovarský a bramborový knedlík
Kachní prsa, červené zelí, karlovarský a bramborový knedlík

Suroviny

kachní prsa
Červené zelí
kachní sádlo
1cibule
1 lžícecukru
1 lžíceocet
kmín
100 mlčerveného vína
1jablko
1-2 lžícehladké mouky
Bramborový knedlík
1 kguvařených brambor
500 gdětské krupice
1vejce
sůl
Karlovarský knedlík
250 gnakrájených a opražených rohlíků
100 gpolohrubé mouky
20 mlmléka
1vejce
petržel
sůl

reklama

Postup

  1. Kachní prsa naložená a vakuovaná vaříme dvě hodiny při 60 °C. Pak je ogrilujeme z obou stran.
  2. Červené zelí: Na kachním sádle osmažíme cibulku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme červené zelí, osolíme, přilijeme ocet a přidáme kmín. Zalejeme červeným vínem a přidáme jablko nakrájené na kousky, nakonec zahustíme hladkou moukou.
  3. Bramborový knedlík: Předem uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a dětskou krupičku, vše smícháme. Vyválíme válečky, které vaříme ve vodě 20 minut.
  4. Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme. Vejce rozdělíme na žloutek a bílek, smícháme s nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek, osolíme a necháme asi 10 minut odležet. Poté, až úplně nakonec, zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Z těsta vytvarujeme šišky, které zabalíme do potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20–25 minut vařit.

reklama