Kachní prsa s polníčkovým salátem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Nikola Petráčková

Kachní prsa s polníčkovým salátem
Kachní prsa s polníčkovým salátem

Suroviny

5kachních prsíček
2lžíce rybízové marmelády
2lžíce meruňkové marmelády
2lžíce červeného vína
6datlí
10kuliček hroznového vína
polníček
rukola
citron
vlašské ořechy

reklama

Postup

  1. Na pánvi nasucho opražíme nasekané vlašské ořechy. Maso z obou stran opepříme, osolíme a budeme úplně na sucho opékat kůží dolů na pánvi poté, co z ní sundáte opražené ořechy – ty přijdou do salátu.
  2. Jakmile je kůžička propečená, kachní prsa opečeme z druhé strany, na bocích, aby se maso dobře propeklo. Pak ho z pánve přendáme na talíř a necháme odpočinout.
  3. Zatímco se maso propéká, do mixéru přidáme dvě lžíce rybízové a dvě lžíce meruňkové marmelády, na kousky nakrájené datle, dvě lžíce červeného vína, pepř a vše rozmixujeme. Dno stále ještě rozehřáté pánve se zbytky z opékání kachního masa zalijeme trochou červeného vína a necháme ho vyvařit do zbytečku. V tu chvíli na pánev přidáme rozmixovaný sladký základ na omáčku a několik kuliček hroznového vína rozkrojených napůl a vypeckovaných, promíchá a nechá už jen maličko prohřát.
  4. K polníčkovému salátu s rukolou a opraženými ořechy přidáme trochu citronové šťávy, trochu připravené sladké omáčky a kapku olivového oleje, rukama promícháme, aby byl salát pěkně ochucený.
  5. Porci salátu naservíruje na talíř, poskládáme na něj porci nakrájených prsou a pokapeme trochou sladké omáčky.

reklama