Kachní prsa, zelí, knedlík
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
cca 300 g | kachních prsíček na jednu porci |
500 g | rozpuštěného sádla |
červené zelí - hlávka | |
1 - 2 | cibule |
ocet dle chuti | |
hladká mouka | |
kysané bílé zelí | |
cukr | |
sádlo | |
knedlík | |
kmín | |
sůl |
Postup
- Kachní prsa vložíme na plech, osolíme, posypeme kmínem a zalejeme rozpuštěným sádlem, pečeme v troubě na 180–200 °C asi 2,5 hodiny. Vyndáme z plechu, slijeme vypečené sádlo, které slouží na polití. Hlávku zelí nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme cukr, ocet a nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme doměkka, nakonec zaprášíme hladkou moukou a zavaříme.
- Kysané zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a vaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova orestujeme na sádle a na závěr přidáme do zelí a necháme ještě chvíli povařit.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací