Kachní prso, hruškové chutney
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
3 | kachní prsa |
3 | hrušky |
50 g | cukru |
50 ml | jablečného octa |
25 ml | cideru |
1 | malá hvězdička badyánu |
1/4 ML | mletého římského kmínu |
1/2 | červené cibule |
1/4 ML | strouhaného zázvoru |
chilli papričky podle chuti | |
15 g | rozinek |
Postup
- Chutney z hrušek:Orestujeme cibuli, přidáme cukr, ocet, cider, badyán, římský kmín a zázvor a přivedeme k varu. Přidáme hrušky a chilli papričky a na mírném varu vaříme 40 minut, až tekutina získá hustotu sirupu a hrušky změknou, ale nerozpadnou se. Vmícháme rozinky, sejmeme z plotýnky a necháme vychladnout.
- Kachní prso osolíme, opepříme, nařízneme na kůži a orestujeme na rozpálené pánvi 10–12 minut. Vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme 8–10 minut. Vyjmeme a necháme 5 minut odpočinout zabalené v alobalu.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací