Kachní prso, hruškové chutney

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tereza Waszková

Kachní prso, hruškové chutney
Kachní prso, hruškové chutney

reklama

Suroviny

3kachní prsa
3hrušky
50 gcukru
50 mljablečného octa
25 mlcideru
1malá hvězdička badyánu
1/4 MLmletého římského kmínu
1/2červené cibule
1/4 MLstrouhaného zázvoru
chilli papričky podle chuti
15 grozinek

Postup

  1. Chutney z hrušek:Orestujeme cibuli, přidáme cukr, ocet, cider, badyán, římský kmín a zázvor a přivedeme k varu. Přidáme hrušky a chilli papričky a na mírném varu vaříme 40 minut, až tekutina získá hustotu sirupu a hrušky změknou, ale nerozpadnou se. Vmícháme rozinky, sejmeme z plotýnky a necháme vychladnout.
  2. Kachní prso osolíme, opepříme, nařízneme na kůži a orestujeme na rozpálené pánvi 10–12 minut. Vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme 8–10 minut. Vyjmeme a necháme 5 minut odpočinout zabalené v alobalu.

reklama