Kachní rillettes

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petr Binder

Kachní rillettes
Kachní rillettes

reklama

Suroviny

2kachní prsa (cca 500 g)
500 ghusího sádla
100 mlbílého suchého vína
1cibule
česnek
tymián
sůl
pepř

Postup

Prsa bez kosti s kůží omyjeme, osolíme a opepříme, vložíme s ostatními ingrediencemi do hrnce a zalijeme sádlem. Dáme do trouby, případně táhneme při 100 °C cca 5 hodin. Pak vyjmeme prsa, odstraníme kůži a v míse roztrháme vidličkami. Nakonec přelijeme scezeným sádlem s vývarem a dobře rozmícháme. Vložíme do sklenic a necháme vychladnout. Nakonec dáme do lednice. Podáváme s chlebem či toustem nasucho opečeným a červenou cibulkou nakrájenou nadrobno.

reklama