Kachní stehna s červeným zelím a bramborový knedlík

I když se Mirek učí na kuchaře, a dokonce už skládal závěrečné zkoušky, kachnu prý sám pekl poprvé v životě.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Miroslav Kratina

Kachní stehna s červeným zelím a bramborový knedlík
Kachní stehna s červeným zelím a bramborový knedlík

Suroviny

5kachních stehen
kmín
červené sterilované zelí
cibule
slanina
brambory
polohrubá mouka
krupice
vejce
sůl
Reklama

Postup

Dáme si vařit sterilované zelí, mezitím si bokem uděláme cibulku se slaninou a přidáme to do zelí. Poté si nachystáme stehna z kačeny, která osolíme a ochutíme dle libosti, podlijeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou při 180 °C doměkka. Upečená kachní stehna podáváme s bramborovým knedlíkem, připraveným klasickým způsobem, a dušeným zelím.

Reklama
Reklama