Kachní stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
5 | kachních stehen |
2 | pomeranče |
2 | větší jablka |
700 ml | červeného vína |
6 - 10 | stroužků česneku |
kmín | |
sůl | |
pepř |
Červené zelí: | |
---|---|
1 | hlávka červeného zelí |
anglická slanina | |
1 | jablko |
300 ml | červeného vína |
cukr | |
bobkový list | |
2 - 3 | pomeranče |
sůl |
Bramborový knedlík: | |
---|---|
10 | brambor |
2 | hrnky hrubé mouky |
1 | vejce |
solamyl | |
sůl |
Postup
- Kachní stehna vyložíme na plech, osolíme, okmínujeme a podlijeme červeným vínem. Nakrájená jablka na malé měsíčky společně s oloupaným pomerančem vyskládáme na plech a na to poklademe česnek. Přikryjeme alobalem a dáme do rozehřáté trouby na 180 °C. Během pečení můžeme pokapat výpekem stehýnka a pečeme cca 2 hodiny. Až bude maso měkké, odkryjeme alobal a doděláme kůrku.
- Hlávku červeného zelí dle potřeby nadrobno nakrájíme. Vyškvaříme anglickou slaninu, přilejeme tak 3 deci červeného vína a přidáme šťávu z pomeranče. K tomu dáme nadrobno nakrájená jablka a trochu cukru. Po mírném zabublání vsypeme zelí a bobkový list. Postupně doléváme víno a dusíme doměkka.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky, osolíme vodu a vaříme, až budou úplně měkké. Necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme do mísy, k tomu dva hrnky hrubé mouky a vejce. Vše promícháme a spojíme. Jak budeme mít hmotu, tak uděláme oválky, které posypeme solamylem a dáme do osolené vroucí vody. Cca 20 - 25minut vaříme, než knedlíky vyplavou – to znamená, že jsou hotové.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací