Kachní stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Patrik Šula

Kachní stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachní stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

reklama

Suroviny

5kachních stehen
2pomeranče
2větší jablka
700 mlčerveného vína
6 - 10stroužků česneku
kmín
sůl
pepř
Červené zelí:
1hlávka červeného zelí
anglická slanina
1jablko
300 mlčerveného vína
cukr
bobkový list
2 - 3pomeranče
sůl
Bramborový knedlík:
10brambor
2hrnky hrubé mouky
1vejce
solamyl
sůl

Postup

  1. Kachní stehna vyložíme na plech, osolíme, okmínujeme a podlijeme červeným vínem. Nakrájená jablka na malé měsíčky společně s oloupaným pomerančem vyskládáme na plech a na to poklademe česnek. Přikryjeme alobalem a dáme do rozehřáté trouby na 180 °C. Během pečení můžeme pokapat výpekem stehýnka a pečeme cca 2 hodiny. Až bude maso měkké, odkryjeme alobal a doděláme kůrku.
  2. Hlávku červeného zelí dle potřeby nadrobno nakrájíme. Vyškvaříme anglickou slaninu, přilejeme tak 3 deci červeného vína a přidáme šťávu z pomeranče. K tomu dáme nadrobno nakrájená jablka a trochu cukru. Po mírném zabublání vsypeme zelí a bobkový list. Postupně doléváme víno a dusíme doměkka.
  3. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, osolíme vodu a vaříme, až budou úplně měkké. Necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme do mísy, k tomu dva hrnky hrubé mouky a vejce. Vše promícháme a spojíme. Jak budeme mít hmotu, tak uděláme oválky, které posypeme solamylem a dáme do osolené vroucí vody. Cca 20 - 25minut vaříme, než knedlíky vyplavou – to znamená, že jsou hotové.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!