Suroviny
5 | kachních stehen |
1/2 l | červeného vína |
5 lžic | medu |
| tymián |
| sůl |
Houskový knedlík |
375 ml | mléka |
2 | vejce |
750 g | hrubé mouky |
1 1/2 lžíce | cukru |
1 1/2 lžíce | soli |
1 1/2 balíčku | sušeného droždí |
4 hrsti | nakrájených rohlíků |
Červené zelí |
1 | hlávka červeného zelí |
5 lžic | sádla |
4 větší | cibule |
| kmín |
| sůl |
Postup
- Kachní stehna osolíme, dáme do pekáče, přidáme tymián, podlijeme vínem a pečeme při 180°C. Ke konci pečení kachní stehna přelijeme medem.
- Houskový knedlík: Suroviny na knedlík vložíme do domácí pekárny a necháme vykynout. Poté vypracujeme válečky, které uvaříme na páře.
- Červené zelí: Cibuli nakrájíme a osmahneme do sklovita na sádle. Nakrájíme zelí, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, ke konci přidáme cibuli, jablka a švestky, dobře promícháme a dochutíme.
Související témata s článkem