Kachní stehýnko na červeném víně přelité medem, domácí houskový knedlík a sladkokyselé červené zelí s jablky a sušenými švestkami

Touhle kachničkou Ivana určitě zabodovala nejvíce, hosté měli až boule za ušima.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ivana Míková

Kachní stehýnko na červeném víně přelité medem, domácí houskový knedlík a sladkokyselé červené zelí s jablky a sušenými švestkami
Kachní stehýnko na červeném víně přelité medem, domácí houskový knedlík a sladkokyselé červené zelí s jablky a sušenými švestkami

Suroviny

5kachních stehen
1/2 lčerveného vína
5 lžicmedu
tymián
sůl
Houskový knedlík
375 mlmléka
2vejce
750 ghrubé mouky
1 1/2 lžícecukru
1 1/2 lžícesoli
1 1/2 balíčkusušeného droždí
4 hrstinakrájených rohlíků
Červené zelí
1hlávka červeného zelí
5 lžicsádla
4 většícibule
kmín
sůl

reklama

Postup

  1. Kachní stehna osolíme, dáme do pekáče, přidáme tymián, podlijeme vínem a pečeme při 180°C. Ke konci pečení kachní stehna přelijeme medem.
  2. Houskový knedlík: Suroviny na knedlík vložíme do domácí pekárny a necháme vykynout. Poté vypracujeme válečky, které uvaříme na páře.
  3. Červené zelí: Cibuli nakrájíme a osmahneme do sklovita na sádle. Nakrájíme zelí, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, ke konci přidáme cibuli, jablka a švestky, dobře promícháme a dochutíme.

reklama