Kakaová buchta s domácí marmeládou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Aleš Adamčík

Kakaová buchta s domácí marmeládou
Kakaová buchta s domácí marmeládou

reklama

Suroviny

1hrnek polohrubé mouky
1 PLkakaa
1/2balíčku prášku do pečiva
1/2balíčku vanilkového cukru
1/2hrnku moučkového cukru
1vejce
1/2hrnku mléka
1/4hrnku oleje
Na potření povrchu:
1 PLrybízové marmelády nebo jiné marmelády
1-2 PLkokosu nebo ořechy dle chuti, co kdo má rad

Postup

  1. Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné. Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.
  2. Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení – z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny.
  3. Remosku zapneme a pečeme zhruba 23–25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak. Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku, a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!