Kakaová buchta s domácí marmeládou
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
1 | hrnek polohrubé mouky |
1 PL | kakaa |
1/2 | balíčku prášku do pečiva |
1/2 | balíčku vanilkového cukru |
1/2 | hrnku moučkového cukru |
1 | vejce |
1/2 | hrnku mléka |
1/4 | hrnku oleje |
Na potření povrchu: | |
---|---|
1 PL | rybízové marmelády nebo jiné marmelády |
1-2 PL | kokosu nebo ořechy dle chuti, co kdo má rad |
Postup
- Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné. Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.
- Směs nalijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme vyložili do poloviny výšky papírem na pečení – z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny.
- Remosku zapneme a pečeme zhruba 23–25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak. Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku, a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací