Kakaová palačinka s crème fraîche a glazovanými višněmi

Pavel si vyhrál i s dezertem, na kterém si hosté skoro zlomili jazyk, a pro Šárku připravil zvlášť světlou palačinku – bez kakaa.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Pavel Kučera

Kakaová palačinka s crème fraîche a glazovanými višněmi
Kakaová palačinka s crème fraîche a glazovanými višněmi

Suroviny

Těsto
300 mlpolotučného mléka
3vejce
150 ghladké mouky
moučkového cukru
špetka soli
1 lžícekakaa
Crème fraîche
1kelímek smetany ke šlehání (31%)
2 lžícepodmáslí
višně
máslo
med
Reklama

Postup

  1. Do studeného mléka přidáme vejce, moučkový cukr, sůl a kakao. Za stálého šlehání přidáme prosetou mouku a šleháme tak dlouho, až se přestanou na povrchu těsta tvořit hrudky. Těsto naléváme na rozpálenou pánev s tukem a po obou stranách opečeme.
  2. Crème fraîche: Smetanu nalijeme do misky, vmícháme podmáslí, zakryjeme talířkem nebo potravinářskou fólií a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě.
  3. Máslo a med rozpustíme na pánvi, poklademe višně a jen při velmi mírné teplotě deset minut ohříváme. Často višně obracíme a lžící poléváme medovo-máslovou směsí.
Reklama
Reklama