Kanapky s domácí bagetkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Nikola Vives Relova

Kanapky s domácí bagetkou
Kanapky s domácí bagetkou

reklama

Suroviny

500 ghladké mouky
1 PLmedu
1čerstvého droždí
1 MLsoli
350 mlmléka
1vejce
kmín
mák
sůl
Liptovská pomazánka:
1/2cibule
250 gtučného tvarohu
60 gmásla
2 MLsladké papriky
trochu mléka
sůl

Postup

  1. Zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med a droždí. Mléko smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na čtyři díly a vyválíme v bagety. Poté vložíme na plech, vyložený pečícím papírem, nařízneme na vršku bagety a necháme ještě 10 minut pod utěrkou kynout. Nakonec potřeme vejcem, aby se upekli krásně dozlatova a dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 minut, můžeme posypat kmínem, solí nebo mákem.
  2. Liptovská pomazánka: Cibuli nastrouháme, smícháme s tvarohem, máslem, můžeme zředit trochu mléka a dochutíme paprikou a soli.

reklama