Kančí kýta na víně

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Renata Seidlová

Kančí kýta na víně
Kančí kýta na víně

reklama

Suroviny

kančí kýta
špek
červené víno
mrkev
celer
cibule
třtinový cukr
rajský protlak
nové koření
celý pepř
bobkový list
jalovec
olivový olej
sůl
Karlovarský knedlík:
800 gbílého pečiva
5vajec
500 mlmléka
300 ghrubé mouky
petrželová nať
muškátový oříšek
sůl

Postup

  1. Maso osolíme, prošpikujeme, zasypeme krájenou zeleninou a zalijeme červeným vínem, marinujeme 24 hodin. Poté maso vyndáme z marinády a zprudka opečeme ze všech stran, dáme na talíř. Zeleninu z marinády scedíme a dáme na rozpálený olej, přidáme protlak, zasypeme cukrem a orestujeme. Maso vrátíme zpět a zalijeme marinádou (můžeme přidat i vývar). Vaříme doměkka. Po uvaření maso vyndáme a zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Dosolíme, maso nakrájíme a podáváme.
  2. Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Poté je vysypeme do mísy a navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Do žloutků přidáme mléko, muškátový oříšek, sůl, mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme petržel, těsto a lehce promícháme, nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto tvarujeme do knedlíků, zamotáme do potravinářské fólie a vaříme 20 minut.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!