Kančí kýta na víně
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
kančí kýta | |
špek | |
červené víno | |
mrkev | |
celer | |
cibule | |
třtinový cukr | |
rajský protlak | |
nové koření | |
celý pepř | |
bobkový list | |
jalovec | |
olivový olej | |
sůl |
Karlovarský knedlík: | |
---|---|
800 g | bílého pečiva |
5 | vajec |
500 ml | mléka |
300 g | hrubé mouky |
petrželová nať | |
muškátový oříšek | |
sůl |
Postup
- Maso osolíme, prošpikujeme, zasypeme krájenou zeleninou a zalijeme červeným vínem, marinujeme 24 hodin. Poté maso vyndáme z marinády a zprudka opečeme ze všech stran, dáme na talíř. Zeleninu z marinády scedíme a dáme na rozpálený olej, přidáme protlak, zasypeme cukrem a orestujeme. Maso vrátíme zpět a zalijeme marinádou (můžeme přidat i vývar). Vaříme doměkka. Po uvaření maso vyndáme a zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Dosolíme, maso nakrájíme a podáváme.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Poté je vysypeme do mísy a navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Do žloutků přidáme mléko, muškátový oříšek, sůl, mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme petržel, těsto a lehce promícháme, nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto tvarujeme do knedlíků, zamotáme do potravinářské fólie a vaříme 20 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací