Kančí no-bun burgery s celerovými hranolkami a domácími dipy

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Iris Ledvina

Kančí no-bun burgery s celerovými hranolkami a domácími dipy
Kančí no-bun burgery s celerovými hranolkami a domácími dipy

reklama

Suroviny

900 gmletého kančího maso (na 1 porci 150 g)
kančí sádlo
1červená cibule
1 PLtřtinového cukru
koření na mletá masa
1-2bulvy celeru
sůl
pepř
3 dipy:
2balení kokosové kysané smetany
1-2stroužky česneku
čerstvé bylinky
100 gcherry rajčátek
sůl
pepř

Postup

  1. Na kančím sádle a třtinovém cukru restujeme na proužky pokrájenou červenou cibuli. Poté orestujeme a podusíme kančí burgery z mletého okořeněného a osoleného masa 10–15 minut. Celerovou bulvu oškrábeme a pokrájíme do tvaru hranolků, které na pečicím papíře pečeme v troubě cca 20–35 minut na 180 °C.
  2. Česnekový dip: Smícháme kokosovou kysanou smetanu, čerstvý prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř.
  3. Bylinkový dip: Smícháme kokosovou kysanou smetanu, čerstvé bylinky (dle sezóny), sůl, pepř.
  4. Domácí kečup: Oloupaná a vyždímaná cherry rajčátka smícháme s polévkovou lžící kokosové smetany, dochutíme solí, pepřem a trochou třtinového cukru.

reklama