Kančí ragú se šípkovou omáčkou a mandlové krokety

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Václav Frič

Kančí ragú se šípkovou omáčkou a mandlové krokety
Kančí ragú se šípkovou omáčkou a mandlové krokety

reklama

Suroviny

2 kgkančí krkovice
0,5celeru
2mrkve
1petržel
2 lžícešvestkových povidel
2 dclšípkového pyré
0,5 kgcukru
ocet
20 kuličekcelý pepř
15 kuličeknové koření
10 ksbobkový list
10 kuličekjalovec
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
0,5 kgmásla
sůl
1 lčerveného vína
100 ghladké mouky
kůže ze špeku
3 lžícesádla
0,2 lsmetany
Karlovarský knedlík
20rohlíků
5vajec
0,5 lmléka
1svazek velkolisté petržele
sůl
pepř
200 gmásla

Postup

  1. Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině másla orestujeme tvrdou zeleninu dozlatova. Přidáme cibuli a měšec s kořením. Přidáme povidla, trochu cukru a šípkové pyré a orestujeme na barvu. Maso osolíme, opepříme, orestujeme na sádle a vložíme do základu. Zalijeme červeným vínem a necháme pomalu táhnout doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Když je maso měkké, vybereme ho z omáčky a omáčku zahustíme jíškou. Necháme provařit a zjemníme smetanou. Dle potřeby dochutíme a vše dohromady vymixujeme s máslem dohladka. Přecedíme přes jemný cedník. Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme.
  2. Na knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme sníh, vše dáme do jedné mísy, přidáme sůl, pepř, mléko, rozehřáté máslo, nasekanou petrželku. Umícháme těsto, ze kterého vytvoříme koule a dáme na páru na cca 8 až 10 minut.

reklama