Kančí ragú se šípkovou omáčkou a mandlové krokety
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
2 kg | kančí krkovice |
0,5 | celeru |
2 | mrkve |
1 | petržel |
2 lžíce | švestkových povidel |
2 dcl | šípkového pyré |
0,5 kg | cukru |
ocet | |
20 kuliček | celý pepř |
15 kuliček | nové koření |
10 ks | bobkový list |
10 kuliček | jalovec |
snítka rozmarýnu | |
snítka tymiánu | |
0,5 kg | másla |
sůl | |
1 l | červeného vína |
100 g | hladké mouky |
kůže ze špeku | |
3 lžíce | sádla |
0,2 l | smetany |
Karlovarský knedlík | |
---|---|
20 | rohlíků |
5 | vajec |
0,5 l | mléka |
1 | svazek velkolisté petržele |
sůl | |
pepř | |
200 g | másla |
Postup
- Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme do měšce. Na polovině másla orestujeme tvrdou zeleninu dozlatova. Přidáme cibuli a měšec s kořením. Přidáme povidla, trochu cukru a šípkové pyré a orestujeme na barvu. Maso osolíme, opepříme, orestujeme na sádle a vložíme do základu. Zalijeme červeným vínem a necháme pomalu táhnout doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Když je maso měkké, vybereme ho z omáčky a omáčku zahustíme jíškou. Necháme provařit a zjemníme smetanou. Dle potřeby dochutíme a vše dohromady vymixujeme s máslem dohladka. Přecedíme přes jemný cedník. Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme.
- Na knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme sníh, vše dáme do jedné mísy, přidáme sůl, pepř, mléko, rozehřáté máslo, nasekanou petrželku. Umícháme těsto, ze kterého vytvoříme koule a dáme na páru na cca 8 až 10 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací