Kapří krém – velouté

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Sapík

Kapří krém – velouté
Kapří krém – velouté

reklama

Suroviny

1,5 kgkapřích filetů nebo jeden celý malý kapr
500 gmrkve
50 grajčat
80 gčesneku
100 gfenyklu
50 gčerstvých chilli papriček
1 lžícerajčatového protlaku
špetka chilli pasty
200 gcibule
1 dlolivového oleje
2 dlsmetany
sůl
bílý pepř

Postup

Na olivovém oleji zprudka orestujeme nakrájenou mrkev, rajčata, fenykl, česnek, cibuli, chilli papričky, přidáme rajčatový protlak, chilli pastu, zalijeme vodou a přivedeme do varu. Nakonec přidáme kapří maso a necháme vařit 40 minut, poté vše vymixujeme a propasírujeme přes velmi jemné síto, abychom se zbavili všech kostiček. Tuto kapří polévka přivedeme opět do varu, dochutíme solí, bílým pepřem a na konec zjemníme smetanou. Podáváme s kouskem kapřího masa zbaveného kostiček a petrželovými krutonky, které podáváme zvlášť v mističce.

reklama