Karamelová panna cotta

Tento recept je inspirován Zdeňkem Pohlreichem, jak na to první hostitelka upozornila.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Kateřina Koppitzová

Karamelová panna cotta
Karamelová panna cotta

Suroviny

1 lsmetany ke šlehání
90 gcukru
6plátků želatiny
Na krém
90 gcukru
25 mlsmetany
20 mlvody
Reklama

Postup

Ohřejeme smetanu, přidáme cukr a udržujeme při teplotě kolem 80°C. Do misky s vodou dáme želatinu, aby se rozpustila. Želatinu nalijeme do horké smetany, poté naplníme formičky a dáme na šest hodin ztuhnout do lednice. Mezitím si na pánvi připravíme karamel. Cukr necháme na mírném ohni zkaramelizovat. Jakmile se všechen cukr rozpustí, přidáme smetanu a pořádně mícháme, dokud se všechny ingredience nepropojí. Před podáváním ozdobíme panna cottu krémem.

Reklama
Reklama