Kardinálův řez

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lenka Kubíčková

Kardinálův řez
Kardinálův řez

reklama

Suroviny

Těsto:
7vajec
130 gcukru krystal
20 gpolohrubé mouky
vanilkový cukr
špetka soli
trochu prášku do pečiva
Náplň:
100 mlšvestkových povidel
smetana ke šlehání
2mandarinky

Postup

  1. Těsto: Z pěti bílků, 100 gramů cukru a špetky soli ušleháme pevný sníh. Stříkáme podélné pruhy, mezi kterými děláme mezery na pekáč o velikosti 28 cm x 38 cm, vyložený pečicím papírem. Dále vyšleháme dvě vejce, pět žloutků, 30 gramů cukru krystal, opatrně vmícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a na pekáči vyplníme mezery mezi pruhy ze sněhu. Dáme péct na 170 °C asi 15–20 minut.
  2. Necháme vychladit. Korpus podélně po pruzích překrojíme na půl, na jednu polovinu dáme povidla, rozetřeme ušlehanou smetanu, nakrájené mandarinky a přiklopíme druhou půlkou. Dáme vychladit do lednice.

reklama