Karpáčo ze pstruha

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Marek Pavala

Karpáčo ze pstruha
Karpáčo ze pstruha

reklama

Suroviny

1větší pstruh
1plátek vodního melounu
1hrst šťovíku
2 ČLkaviáru ze pstruha
1/2citronu (šťáva + kůra)
bylinkový olej
extra panenský olivový olej
mořská sůl Maldon
červený pepř

Postup

Část melounu opečeme na roštu nad rozpáleným ohněm. Potřebujeme částečně spálený povrch. Meloun necháme vystydnout a nakrájím na drobné kostičky jak ten spálený, tak čerstvý meloun. Pstruha vyfiletujeme, filety očistíme a rovnou krájíme tenké plátky na servírovací talíř. Lehce pstruha zastrouháme citronovou kůrou. Maso ihned zakapeme citronovou šťávou, aby se začalo marinovat. Na talíře rozdělíme kostičky melounu tak, aby každá porce měla čerstvý i spálený. Vše osolíme solí Maldon a opepříme hrubě mletým červeným pepřem. Celé jídlo decentně zalijeme bylinkovým olejem (ideálně kombinace petržel a pažitka) a ozdobím lístky šťovíku.

reklama