Kešu sýr, luštěninové krekry, hrášková pěna, sýrový tatarák, pomazánka z červené čočky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Tichá

Kešu sýr, luštěninové krekry, hrášková pěna, sýrový tatarák, pomazánka z červené čočky
Kešu sýr, luštěninové krekry, hrášková pěna, sýrový tatarák, pomazánka z červené čočky

reklama

Suroviny

Kešu sýr:
1/2hrnku kešu ořechů
hrst pistáciových ořechu
2 PLlahůdkového droždí
Luštěninové krekry:
1,5hrnku mouky (čočková)
2vejce
120 gpovoleného másla
stroužek česneku
černá sůl
Hrášková pěna:
200 gspařeného hrášku (mražený)
2 PLdomácí majonézy
stroužek česneku
černá sůl
Sýrový tatarák:
1romadúr česnek/bylinky
1pálivá nakládaná kapie
1hermelín
1mozzarella
1 PLdomácí majonézy
1/2červené cibule
1stroužek česneku
Pomazánka z červené čočky:
1hrnek červené čočky
1červená cibule
2 PLoleje (dýňový)
1stroužek česneku
1uzené tofu
muškátový oříšek
curry
sůl
pepř

Postup

  1. Kešu sýr: Vše umixujeme.
  2. Luštěninové krekry: Mezi dvěma pečicími papíry rozprostřeme těsto, aby bylo co nejtenčí, a pořádně vypečeme na horký vzduch na 190 °C asi 12 minut. Poté necháme vychladnout a nalámeme. Čím tenčí, tím lepší.
  3. Hrášková pěna: Vše umixujeme.
  4. Sýrový tatarák: Vše umixujeme.
  5. Pomazánka z červené čočky:Tofu opečeme na oleji s cibulkou a poté přidáme čočku. Podlijeme vodou a vaříme cca 10 minut do vyvaření vody. Rozmixujeme.

 

reklama