Kohoutí vývar s domácími nudlemi

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Marie Řeháková

Kohoutí vývar s domácími nudlemi
Kohoutí vývar s domácími nudlemi

reklama

Suroviny

1roční kohout z domácího chovu
1 kgkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1střední cibule
6kuliček zeleného pepře
4kuličky nového koření
2bobkové listy
sůl
Domácí nudle
200 ghrubé mouky
1vejce
kousek másla
voda

Postup

  1. Umyté maso vložíme do hrnce společně se zeleninou, kořením a solí. Zalejeme studenou vodou a vaříme (táhneme) několik hodin. Poté maso vyndáme, obereme a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme, nakrájíme čerstvou mrkev a povaříme do změknutí. Do vývaru přidáme maso a vypneme.
  2. Domácí nudle: Na val dáme mouku, přidáme vajíčko a máslo. S pomocí vody utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na tenkou placku a necháme chvíli oschnout. Rozřežeme na čtyři centimetry široké pruhy, které dáme na sebe a nakrájíme nudličky. Nudle vaříme asi pět minut.

reklama