Kokosová polévka s kuřecím masem a krevetami, galangalem a citronovou trávou

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: DJ Džejár – Petr Dzingel

Kokosová polévka s kuřecím masem a krevetami, galangalem a citronovou trávou
Kokosová polévka s kuřecím masem a krevetami, galangalem a citronovou trávou

reklama

Suroviny

500 mlkokosového mléka
kuřecí skelet
limetové listy
kousek zázvoru
kousek galangalu
hlíva ústřičná
200 gkrevet
300 gkuřecího masa
6menších rajčat
6červených cibulí
4stroužky česneku
citronová šťáva
chilli paprička
1palmový cukr
1 PLto pasty
4 PLrybí omáčky

Postup

Připravíme si ingredience na vývar. Na větší kusy si nakrájíme cibuli, zázvor, rajčata, galangal, citronovou trávou a česnek, dáme do velkého hrnce a přidáme kuřecí skelet, který zbavíme kůže. Zalijeme dvěma litry vody, přidáme pár limetových listu a přikryjeme pokličkou. Mezitím si uvaříme krevety, které jsme si předem očistili, stačí chvilka. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou, do polévky krevety přidáme těsně před podáváním. Poté do polévky přidáme kokosové mléko, palmový cukr, tom yam pastu, rybí omáčku, osolíme a opepříme. Vaříme 30 minut. Po uvaření polévku přecedíme a přidáme pokrájené kuřecí maso na nudličky velikosti malíčku a pokrájenou hlívu ústřičnou a necháme 10 minut provařit. Poté do polévky přidáme uvařené krevety a podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem a pokrájenou chilli papričkou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!