Kokosová polévka s kuřecím masem a krevetami, galangalem a citronovou trávou
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
500 ml | kokosového mléka |
kuřecí skelet | |
limetové listy | |
kousek zázvoru | |
kousek galangalu | |
hlíva ústřičná | |
200 g | krevet |
300 g | kuřecího masa |
6 | menších rajčat |
6 | červených cibulí |
4 | stroužky česneku |
citronová šťáva | |
chilli paprička | |
1 | palmový cukr |
1 PL | to pasty |
4 PL | rybí omáčky |
Postup
Připravíme si ingredience na vývar. Na větší kusy si nakrájíme cibuli, zázvor, rajčata, galangal, citronovou trávou a česnek, dáme do velkého hrnce a přidáme kuřecí skelet, který zbavíme kůže. Zalijeme dvěma litry vody, přidáme pár limetových listu a přikryjeme pokličkou. Mezitím si uvaříme krevety, které jsme si předem očistili, stačí chvilka. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou, do polévky krevety přidáme těsně před podáváním. Poté do polévky přidáme kokosové mléko, palmový cukr, tom yam pastu, rybí omáčku, osolíme a opepříme. Vaříme 30 minut. Po uvaření polévku přecedíme a přidáme pokrájené kuřecí maso na nudličky velikosti malíčku a pokrájenou hlívu ústřičnou a necháme 10 minut provařit. Poté do polévky přidáme uvařené krevety a podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem a pokrájenou chilli papričkou.