Kotlety na bílých hřibech a šťouchané brambory se slaninou

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Monika Černášová

Kotlety na bílých hřibech a šťouchané brambory se slaninou
Kotlety na bílých hřibech a šťouchané brambory se slaninou

reklama

Suroviny

5vepřových kotlet
3cibule
sádlo
1 hrnekbílých hřibů
100-150 gslanina
máslo
sůl
pepř

Postup

  1. Vepřové kotlety osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi necháme zatáhnout na sádle. Poté maso vyndáme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Mezitím ve vroucí vodě chvíli povaříme hříbky a po scezení přidáme k osmažené cibulce, podlijeme vodou a necháme dusit, dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme maso. Kotlety podáváme se šťouchanými brambory.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, rozšťoucháme, přidáme máslo, osmaženou slaninu a pokrájenou jarní cibulku.

reklama