Kousek masa od prasátka na divoké hořčici, na česnekové palici a šťávě vonící, špenát s vejcem k masu máme a bramborové knedlíčky k nim dáme

Jarda se spolehl na klasiku – vepřovou pečínku s knedlíkem a špenátem.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Krumpl

Kousek masa od prasátka na divoké hořčici, na česnekové palici a šťávě vonící, špenát s vejcem k masu máme a bramborové knedlíčky k nim dáme
Kousek masa od prasátka na divoké hořčici, na česnekové palici a šťávě vonící, špenát s vejcem k masu máme a bramborové knedlíčky k nim dáme

Suroviny

vepřová krkovice
grilovací koření
plnotučná hořčice
divoké koření
olej/sádlo
hladká mouka
hořčice
česnek
Špenát
listový špenát mražený
1cibule
sádlo
česnek
1-2vejce
sůl
pepř

reklama

Postup

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na třícentimetrové plátky, maso zatáhneme na pánvi a přesuneme do pekáče. Dle libosti okořeníme, pomažeme hořčici, podlijeme trochou vody a hodinu až dvě pečeme do změknutí. Poté maso vyndáme a šťávu zahustíme trochou hladké mouky.
  2. Špenát: Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na pánvi, poté přidáme špenát, drcený česnek, osolíme a opepříme. Nakonec vyklepneme vajíčko, které zamícháme do špenátu, aby bylo vidět. Maso podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
  3. Polotovar na bramborový knedlík připravíme dle návodu na obalu.

reklama