Kouzelný Jeníkův mls

Na svůj dezert si Honza upekl vlastní piškoty.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jan Jeník

Kouzelný Jeníkův mls
Kouzelný Jeníkův mls

Suroviny

Domácí piškoty
150 gmoučkového cukru
3vejce
1lžička slunečnicového oleje
pár kapek citronové šťávy
170 gbezlepkové mouky
Krém
2mascarpone
2smetany ke šlehání (33%)
ztužovač
cukr moučka dle potřeby
kvalitní rum
kakao
máta

reklama

Postup

Manga oloupeme, okrájíme a co nejjemněji rozmixujeme, připravíme si želatinu a vše smícháme. Nalijeme do misek a necháme vychladnout. Zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.

  1. Oddělit bílky a žloutky, Bílky vyšlehat s částí cukru dotuha. Žloutky se zbytkem cukru vyšlehat nad teplou lázní do husté pěny. Lehce smíchat dohromady. Pocákat citronem a přidat lžičku oleje. Následně přimíchat opatrně mouku. Pomocí zdobícího pytlíku a tvoříme na pečicím papíru bochánky. Pečeme 15 minut na 150 až 180°C.
  2. Krém: Mascarpone rozšlehat. Šlehačku vyšlehat se ztužovačem a lehce dochutit cukrem.
  3. Piškoty pokapat rumem, vložit do skleniček, přidat krém, proložit borůvkami, krémem, piškoty, malinami, krémem. Ozdobit kakaem a mátou. Vložit do lednice a nechat ztuhnout.

reklama