Králík na bílém víně s karlovarským knedlíkem

Bára karlovarský knedlík vůbec nestihla a králík zůstal tuhý. Bohužel Bára měla málo času a moc stresu, takže nevyšlo ani jídlo, na které spoléhala nejvíce.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Barbora Klimovičová

Králík na bílém víně s karlovarským knedlíkem
Králík na bílém víně s karlovarským knedlíkem

Suroviny

4králičí stehna
100 gslanina
smetana ke šlehání
plnotučná hořčice
1-2cibule
200 mlbílé víno
máslo
sůl
Reklama

Postup

  1. Králičí stehna omyjeme a osušíme. Posolíme a potřeme plnotučnou hořčicí. Do zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a zalijeme bílým vínem. Přidáme králíka, přiklopíme poklicí a dáme péct asi na hodinu do trouby na 180°C. Poté zalejeme smetanou a dopečeme dozlatova - stačí asi půl hodiny.
  2. Karlovarský knedlík: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků se špetkou soli. Připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru knedlíků. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama