Krémová cibulačka s krutony

Paštika je typicky francouzská lahůdka, ve Francii je inspirovaná i polévka.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Koppitzová

Krémová cibulačka s krutony
Krémová cibulačka s krutony

Suroviny

6cibulí
1bujon
1/2kelímku smetany
slanina
máslo
hladká mouka
pečivo na krutony
olej
sůl
pepř
Reklama

Postup

Cibuli očistíme a nakrájíme, polovinu dáme do hrnce, přidáme bujon, zalijeme vodou a vaříme 30 minut. Zbylá kolečka cibule osmažíme na oleji a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Polévku po uvaření rozmixujeme, přidáme smetanu, dle libosti zahustíme hladkou moukou. Při podávání polévku dozdobíme orestovanými kolečky cibule, slaninou a krutony.

Reklama
Reklama