Krémový mini cheesecake
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
250 g | máslových sušenek |
600 g | krémového sýra (ricotta, mascarpone, nebo jejich kombinace) |
125 g | másla |
250 g | moučkového cukru nebo jiného sladidla (med, stévie, třtinový cukr) |
1 | vanilkový cukr |
1 | lžička citrónové šťávy |
3 | vejce a 1 žloutek |
250 g | zakysané smetany |
Postup
- V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Jde to i ručně v mikrotenovém sáčku. Vzniklou hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečicím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme si krém.
- Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme zakysanou smetanu a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme pět minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20-30 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!
- Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme dort pozvolna vychládat. Poté zakryjeme alobalem a dáme ztuhnout do ledničky.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací