Krémový mini cheesecake

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Petra Stibor

Krémový mini cheesecake
Krémový mini cheesecake

Suroviny

250 gmáslových sušenek
600 gkrémového sýra (ricotta, mascarpone, nebo jejich kombinace)
125 gmásla
250 gmoučkového cukru nebo jiného sladidla (med, stévie, třtinový cukr)
1vanilkový cukr
1lžička citrónové šťávy
3vejce a 1 žloutek
250 gzakysané smetany

reklama

Postup

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Jde to i ručně v mikrotenovém sáčku. Vzniklou hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečicím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme si krém.
  2. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme zakysanou smetanu a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme pět minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20-30 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!
  3. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme dort pozvolna vychládat. Poté zakryjeme alobalem a dáme ztuhnout do ledničky.

reklama