Křepelčí vývar

Křepelky jsou malé, proto hostitelce zbylo hodně skeletů, které využije do své polévky. Na vývar nakonec padlo pět křepelek a pět skeletů, jak Lenka prozradila.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lenka Pravdíková

Křepelčí vývar
Křepelčí vývar

Suroviny

4křepelky
polévková zelenina (mrkev, celer, petržel)
12křepelčích vajec
celerová nať
bobkový list
celý pepř
nové koření
pažitka
máslo
1cibule
sůl
Reklama

Postup

  1. Do studené vody vložíme omyté kuchyňsky opracované křepelky, sůl, cibuli, koření a očištěnou zeleninu. Táhneme mírným varem cca 2,5 hodiny. Po uvaření vývar scedíme. Vmícháme vejce.
  2. Na lžíci másla opečeme a krátce podusíme další čerstvou drobně nakrájenou mrkev, celer a petržel, kterou vložíme do hotové polévky. Dozdobíme pažitkou.
Reklama
Reklama