Krtkův dort

Je krtkův dort domácí, nebo z prášku? Domácí a podle dceřina receptu, který Renata peče teprve podruhé. Jak se moučník povede?

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Renata Dirdová

Krtkův dort
Krtkův dort

Suroviny

Korpus
1 hrnekpolohrubé mouky
1/4 hrnkumléka
1/4 hrnkuoleje
1/2prášku do pečiva
1vejce
kakao dle potřeby
Krém
smetana ke šlehání
mascarpone
tvaroh
cukr
banány
Reklama

Postup

  1. Ingredience na korpus smícháme dohromady, a dáme na vymazány plech, pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Hotový korpus necháme vychladit a lžíci vydlabeme střed buchty. Ale pozor, ne až na dno!. Vydlabané těsto schováme bokem do misky a připravíme si krém.
  2. Na krém si ušleháme šlehačku. Tvaroh a mascarpone smícháme dohromady a postupně přimícháme smetanu. Dochutíme cukrem a nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit do lednice.
  3. Banány si podélně rozpůlíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
Reklama
Reklama