Křupavé smažené tofu s arašídovou omáčkou z Thajska

Předkrm hosty nijak zvlášť nezaujal, nebyl dochucený a halabala naservírovaný.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Pelikán

Křupavé smažené tofu s arašídovou omáčkou z Thajska
Křupavé smažené tofu s arašídovou omáčkou z Thajska

Suroviny

2balení (a 300 g) pevného tofu
olej na hluboké smažení
Arašídová omáčka
1čerstvý kořen koriandru setého, posekaného
1malá čerstvá chilli paprička, najemno posekaná
2stroužky česneku, rozdrceného
2 lžíceocta rýžového nebo jablečného
1 lžičkacukru
6 lžicjemného arašídového másla (nebo rozmixovaných arašídů na pastu)
4lžíce kokosového mléka z konzervy
Reklama

Postup

  1. Tofu zabalíme do tří vrstev papírové utěrky, nahoru položíme destičku a zatížíme. Necháme stát čtyři hodiny. Před podáváním nakrájíme tofu na dvoucentimetrové kostičky. Osmažíme je v hluboké pánví do hněda a papírovou utěrkou osušíme přebytečný tuk. Podáváme horké s arašídovou omáčkou. Ozdobíme chilli papričkou a čerstvým koriandrem
  2. Arašídová omáčka: Smícháme koriandr, chilli, cukr, česnek a ocet v kastrolku a zahřejeme, než se cukr rozpustí. Přimícháme arašídové máslo, kokosové mléko a necháme prohřát. Posypeme posekaným koriandrem a chilli papričkou.
Reklama
Reklama