Krůtí prsa s bramborem a grilovanou zeleninou

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Milan Ungr

Krůtí prsa s bramborem a grilovanou zeleninou
Krůtí prsa s bramborem a grilovanou zeleninou

Suroviny

1 kgkrůtích prsíček
1 kgbrambor
česnek
tymián
máslo
dijonská hořčice
javorový sirup
pažitka
sůl
pepř

reklama

Postup

Prsa osolíme a opepříme. Připravíme směs z česneku, roztaveného másla, tymiánu a rozmarýnu, kterou potřeme prsa. Pečeme na 180 ˚C v horkovzdušné troubě. Po čtyřiceti minutách potřeme prsa směsí javorového sirupu, roztaveného másla a dijonské hořčice. Pečeme dalších 5 minut na 140 ˚C. Brambory vložíme na pekáč a proložíme česnekem. Pečeme současně s krůtou. Servírujeme s pažitkou.

reklama