Krůtí roládka, mačkané brambory a fazolové lusky

Byly to menší roládky, recept je samozřejmě možné udělat i jako jednu velkou roládu.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Šárka Heřmanová

Krůtí roládka, mačkané brambory a fazolové lusky
Krůtí roládka, mačkané brambory a fazolové lusky

Suroviny

800 gkrůtích prsou
100 ganglické slaniny
hořčice
3-4vejce
200 ghub
1cibule
kmín mletý
sádlo
sůl
pepř
Mačkané brambory
10středních brambor
máslo
pórek
sůl
Fazolové lusky
150 gfazolových lusků
1smetana na vaření
muškátový oříšek
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Maso naklepeme přes potravinářskou fólii. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Po změknutí zalejeme rozšlehanými vejci. Maso potřeme hořčicí a poklademe houbovou směsí. Zabalíme do rolády a zašpejlíme, aby se neotevřela. Obalíme plátky anglické slaniny a dáme do pekáčku. Pečeme podlité vodou a přikryté při 200°C.
  2. Mačkané brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, přidáme nakrájený pórek a máslo a přiklopíme pokličkou, chvíli necháme odstát. Po chvilce vše promícháme (když se rozpustí máslo). Pokud je třeba, dosolíme.
  3. Fazolové lusky: Fazolky na másle podusíme doměkka, ochutíme a zalijeme smetanou. Promícháme a ještě chvíli vaříme.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama