Krůtí soté s rýží

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petr Binder

Krůtí soté s rýží
Krůtí soté s rýží

reklama

Suroviny

1 kgkrůtích prsíček
300 mlsmetany na šlehání
100 mldemiglace
3střední cibule
50 gmásla
2pórky
kari koření
rýže
černý seznam
sůl
pepř

Postup

Krůtí prsa nakrájíme na drobnější nudličky, cibuli na kostičky, pórek na plátky. Na másle zpěníme cibuli a přidáme krůtí prsa, osmažíme společně se solí a pepřem. Nakonec přisypeme kari a maso obalíme, až se rozvoní. Přisypeme část pórku a orestujeme. Přidáme demi glace. Přilijeme smetanu a provaříme. Nakonec dosypeme zbytek zelené části pórku a necháme dojít. Uvaříme rýži s černým sezamem a podáváme.

reklama