Krůtí a srnčí steak, houbové ragú, fazolky na slanině a americký brambor

Další povedený hlavní chod s houbami a dvěma druhy masa pro ty, co nemají rádi zvěřinu. Nepřekvapí, že srnčí maso bylo o něco tužší než krůtí…

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Markéta Procházková

Krůtí a srnčí steak, houbové ragú, fazolky na slanině a americký brambor
Krůtí a srnčí steak, houbové ragú, fazolky na slanině a americký brambor

Suroviny

600 gkrůtí prsa
worcestrová omáčka
sójová omáčka
koření na kuře
600 gsrnčí svíčkové
4 stroužkyčesnek
koření na zvěřinu
300 gžamponů
250 mlsmetany
1tavený smetanový sýr
100 mlbílé víno
500 gzelených fazolek
250 gslaniny
1 kgbrambor
koření na americké brambory
1cibule
olej
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Den předem si naložíme maso do česneku a koření na grilování. Před podáváním ogrilujeme nebo opečeme na pánvi steaky a medailonky z obou stran.
  2. Houby očistíme a nakrájíme. Osmahneme cibulku do zlatova, přidáme houby, podusíme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Pak zalijeme smetanou a necháme rozpustit sýr.
  3. Fazolky si spaříme ve vodě, na vedlejší pánvičce si osmahneme slaninu a přidáme fazolky, necháme chvíli restovat.
  4. Brambory ve slupce umyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme na plech, posypeme kořením na americké brambory a dáme péct aspoň na půl hodiny na 175°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama