Krůtí stehna na česneku a rozmarýnu, bramborová kaše

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jiří Michalík

Krůtí stehna na česneku a rozmarýnu, bramborová kaše
Krůtí stehna na česneku a rozmarýnu, bramborová kaše

reklama

Suroviny

5krůtích stehen
rozmarýn
česnek
olivový olej
1 kgbrambor
200 mlsmetany
125 gmásla
sůl
pepř

Postup

Stehna našpikujeme česnekem a rozmarýnem (cca 3 stroužky na stehno). Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme marinovat přes noc. Pečeme pozvolna a přikryté cca 3 hodiny na 120 °C. Na konec odkryjeme a necháme zezlátnout. 
Oloupané brambory uvaříme do měkka v osolené vodě. Rozšleháme s ohřátou smetanou a máslem. 

reklama