Krůtí tandoori s opékanými brambůrky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Dagmar Šustriková

Krůtí tandoori s opékanými brambůrky
Krůtí tandoori s opékanými brambůrky

reklama

Suroviny

800 gkrůtích prsíček
5stroužků česneku
3 cmčerstvého zázvoru
2 PLoleje
200 gbílého jogurtu
šťáva z půlky citrónu
4špetky chilli
1/2 PLkoření garam masala (tandoori nebo tika masala)
1/2nastrouhaného muškátového oříšku
špetka soli

Postup

Všechny přísady smícháme s bílým jogurtem a do vzniklé marinády naložíme maso, které jsme nakrájeli na větší kousky. Maso pečeme v maximálně rozpálené troubě nebo osmažíme na pánvi – maso během pečení či smažení průběžně otáčíme. Podáváme s opékanými brambory.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!